geluidsvoorbeelden

geluidsvoorbeelden

Nieuwe en oude gitaargeluiden

Blues and nothing but the Blues. Speel hier een blues met snaren van een jaar oud op een Fender Telecaster die ook roestig is en blij was dat die een keer uit de koffer kon. Ook mijn oude mondharmonica deed vrolijk mee.

 

Blues

Deze maand in de rubriek Jazz /Fusion een Rumba. Ik speel de solo over de volgende akkoorden: Gm – D7 – Ebmaj7 – D7 – Cm7. De toonladder die je kunt gebruiken is Gm of Gm harmonisch. Wanneer je op de D7 een D7 of D7b9 arpeggio speelt dan klinkt dit heel goed. Wat je veel in gipsy jazz hoort is dat ze heel veel met arpeggio’s werken. Soms op elk akkoord maar ook in andere muziek stijlen.Voor veel mensen klinken sommige termen die ik nu noem als onverstaanbare taal maar als je gitaarles neemt worden een heleboel dingen snel duidelijker veel luisteren en naspelen doet trouwens ook wonderen.

 

Jazz/Fusion

Jaren tachtig stukje geïmproviseerde Rock fusion solo met modal interchange !opgenomen met een Boss loopstation in mijn gitaarstudio te Meppel

 

Rock Fusion

In de rubriek funk speel ik een groove waarbij ik steeds een F-akkoord tegen een D-bas noot aanspeel waardoor ik D7#9 speel. Een akkoord dat veel gebruikt wordt in Funk Blues en Jazz. Ook speel ik korte stukjes van de pentatonische ladder van D. Met deze manier van spelen gaat het eigenlijk niet zozeer om de juiste noten maar meer om de ritmische manier van spelen. Om deze manier van spelen te oefenen zou je bijv. kunnen beginnen om alles wat je speelt te dempen en af en toe een noot of een akkoord aan te slaan. Het gaat er namelijk om dat wat je niet speelt belangrijker is dan wat je wel speelt.

Funk

Homejam is een improvisatie die ik heb opgenomen met een hele oude drumcomputer Blues timing en de octotonische ladder is hier King!

Homejam

Meer improvisatie Jam

One Geese 

Geimproviseerde gitaarsolo fusion style met agressieve dynamische  timming!

Pop 

Soundscapes zijn in elke muziekstijl belangrijk!